In English

TURSASVALA
MINÄ LUPAAN JA VANNON,
KAUTTA KIVEN JA KANNON,
ETTÄ ESIINNYN EDUKSENI
OPISKELIJATAPAHTUMISSA
NIIN MAALLA MERELLÄ KUIN ILMASSA.
EN AIHEUTA RIITAA TAHI TORAA,
EN KÄYTTÄYDY TYPERÄSTI,
ENKÄ HARJOITA ILKIVALTAA -OPISKELIJANA.
OLEN YLPEÄ OPISKELUPAIKASTANI JA
SIITÄ ETTÄ OPISKELEN METROPOLIASSA.
MIKÄLI NÄMÄ SANAT SYÖN,
MÖRÖKÖLLI MINUT VIEKÖÖN.

Yleisiä ohjeita
- Kierroksen aikana on noudatettava yleisiä järjestyssääntöjä sekä Suomen lakeja
- Jokainen on itse vastuussa käytöksestään
- Ethän nauti omia juomia anniskeluravintoloissa
- Älä sotke paikkoja; pyri viemään roskat roskikseen

Tehtävä
Ryhmät saavat lähtöpisteeltä vihkon mikä sisältää tunnukset verkkopassiin, täältä löytyy neljä rastivihjettä. Yksi rastivihje vastaa yhtä rastipaikkaa ja tarkoituksena on selvittää annetun vihjeen perusteella rastipaikan sijainti. Rastivihjeen avaamalla löytyy baarin nimi. Ryhmä saa 20 miinuspistettä jokaisesta paljastetusta vihjeestä.

Rastipaikat
Rastipaikat sijaitsevat anniskeluravintoloiden sisällä, jotka löytyvät Helsingin keskustan tuntumasta.

Ennen rastille menoa ryhmän on käytävä tiskin kautta ostamassa juotavaa. Juomaksi kelpaa mikä tahansa alkoholillinen tai alkoholiton juoma.

Ethän juo omia juomia rastipaikoilla, sillä tällainen toiminta on typerää.

Mentäessä suorittamaan rastia ryhmä kertoo oman kirjautumistunnuksen rastivahdeille. Vahdit tarkastavat, että ryhmä oikealla rastilla. Tämän jälkeen ryhmälle annetaan tehtävä suoritettavaksi. Tehtävä arvostellaan asteikolla 0-100 ja lopputulokseen vaikuttaa tehtävän suoritus sekä ryhmähenki. Mikäli rastivihje oli avattu, niin ryhmä saa 20 miinuspistettä.

Boolia Alkurasti

Tehtävät vaihtelevat vuosittain, mutta perinteisesti ne liittyvät rastivahtien omaan koulutusohjelmaan. Kuitenkin siten, ettei tarvitse ihan binäärinä asioita selvitellä.

Ryhmällä on suorituksen jälkeen mahdollisuus korottaa arvosanaa mielikuvitusta käyttämällä. Rastisuorituksesta on kuitenkin mahdollista saada täydet 100 pistettä ilman lahjomista.

Loppurasti sijaitsee Ruttopuistossa 20-21 ja jatkoina toimii HTO ry:n LiskoDisco Apollossa.

Bonus-rasti
Ryhmillä on mahdollista suorittaa muiden rastien lisäksi yksi bonus-rasti. Sijaintia tälle rastille ei ole etukäteen kerrottu, joten ryhmien tehtäväksi jää sijainnin selvittäminen. Bonus-rastina toimii mikä tahansa Tursajaisten rastipaikka, mistä ryhmälle ei ole annettu vihjettä.

Mikäli ryhmä eksyy vahingossa väärälle rastille, voivat he suorittaa sen bonus-rastina.

Loppurasti
Rastikierros päättyy loppurastille, missä ryhmillä on vielä viimeinen mahdollisuus vaikuttaa lopulliseen pistemääräänsä. Pisteitä loppurastilta saa esimerkiksi näyttävästä sisääntulosta, yhteisestä asustuksesta tai muilla mahdollisilla keinoilla. Ryhmät tuovat usein tuliaisia kierrokselta vaikuttaakseen vielä lopulliseen pistemäärään. Kannattaa kuitenkin huomioida, että nämä tulijaiset tulee kerätä Suomen lakien puitteissa eikä käydä esimerkiksi rakennustyömaalta noukkimassa. Huonosta harkintakyvystä annetaan miinuspisteitä!

Loppurastille on saavuttava viimeistään klo 21.00.

Palkinnot
Parhaiten suoriutunut tursasryhmä palkitaan jatkobileiden yhteydessä.