logo



UUTISET


Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous 17.11.2023


syyskokous


KOKOUSKUTSU

31.10.2023



Helsingin Tekniikan Opiskelijat – HTO ry:n jäsenet

HTO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS

HTO ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään perjantaina 17.11.2023 klo 17:00 alkaen hybridinä Zoomissa ja Metropolian Myyrmäen kampuksella (Leiritie 1, 01600 Vantaa), tarkempi tila ja linkki kokoukseen ilmoitetaan myöhemmin.

Kokouksessa käsitellään:

Toimikuntaohjesäännön käyttöönotto
Liittymis- ja jäsenmaksut 2024
Toimintasuunnitelma 2024
Hallituksen palkkiot 2024
Talousarvio 2024
Toiminnantarkastajat vuodelle 2024
Yhdistyksen puheenjohtajan valinta 2024
Yhdistyksen hallituksen valinta 2024
Muut mahdolliset esille tulevat asiat

Kokoukseen ovat tervetulleita Metropolia Ammattikorkeakoulun tekniikan ja liikenteen henkilökunta ja opiskelijat.



Helsingin Tekniikan Opiskelijat – HTO ry:n hallitus
Vantaalla 31.10.2023

Tiia Tuomaala
Puheenjohtaja



Kokouskutsu PDF-muodossa tästä linkistä.


1. ylimääräinen yhdistyksen kokous 9.10.2023


KOKOUSKUTSU

25.9.2023



Helsingin Tekniikan Opiskelijat – HTO ry:n jäsenet

HTO RY:N 1. YLIMÄÄRÄINEN YHDISTYKSEN KOKOUS

HTO ry:n 1. ylimääräinen yhdistyksen kokous pidetään maanantaina 9.10.2023 klo 19:00 alkaen hybridinä Zoomissa ja Metropolian Myyrmäen kampuksella (Leiritie 1, 01600 Vantaa), tarkempi tila ja linkki kokoukseen ilmoitetaan myöhemmin.

Kokouksessa käsitellään:

Tilikauden 2022 tilinpäätös
Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2022 hallitukselle ja muille tilivelvollisille
Lisätalousarvio vuodelle 2023
Yhdistysnauha ja -merkkiohjesäännön muutos
Muut mahdolliset esille tulevat asiat

Kokoukseen ovat tervetulleita Metropolia Ammattikorkeakoulun tekniikan ja liikenteen henkilökunta ja opiskelijat.



Helsingin Tekniikan Opiskelijat – HTO ry:n hallitus
Vantaalla 25.9.2023

Tiia Tuomaala
Puheenjohtaja



Kokouskutsu PDF-muodossa tästä linkistä.

MEISTÄ


YLEISTÄ


Helsingin Tekniikan Opiskelijat – HTO ry on Metropolia Ammattikorkeakoulun Karamalmin, Myllypuron ja Myyrmäen toimipisteissä toimiva opiskelijayhdistys. Yhdistys toimii yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn ja muiden opiskelijayhdistysten kanssa opiskelijan asialla. Jäsenkelpoisia ovat kaikki Metropolian tekniikan ja liikenteen alan opiskelijat. HTO:n jäseneksi voi liittyä Kide.app:ssa, jäsenyys on maksuton. Kuka tahansa voi ostaa kannatusjäsenyyden hintaan 10 € / vuosi, kannatusjäsen saa käyttöönsä jäsenedut ja läsnäolo- ja puheoikeuden yhdistyksen kokouksissa.


EDUNVALVONTA JA VAIKUTTAMINEN


Virallisissa koulutus- ja sosiaalipoliittisissa asioissa HTO ry vaikuttaa aktiivisesti itse ja yhteistyössä METKA:n, sekä muiden opiskelijayhdistysten kanssa. HTO:n hallituksen jäseniä istuu monissa oppilaitoksen työryhmissä ja toimielimissä vaikuttamassa opiskelijoiden hyvinvointiin, sekä METKA:n jaostoissa, joissa käsitellään ajankohtaisia asioita ja suunnitellaan tulevaa mm. opiskelijoiden edunvalvonnan, liikunnan ja tutoroinnin alueilla. HTO on perinteisesti ollut myös hyvin edustettuna METKAn edustajistossa. HTO:lla on edunvalvontatiimi, joka neuvoo ja auttaa opiskelijoita epäselvissä tilanteissa, sekä myös kaikenlaisissa kiusaamis-, syrjintä- ja häirintätilanteissa tarvittaessa. HTO on jäsenenä myös opiskelijoiden mielenterveyttä edistävässä Nyyti ry:ssä.

HTO:n edunvalvontaan saat yhteyden osoitteesta edunvalvonta@htory.fi.


KERHOT


HTO:n alaisuudessa toimii kerhoja, joiden toimintaa yhdistys tukee. Tällä hetkellä toimivia kerhoja ovat Alumnikerho, laboratorioanalyytikko-opiskelijoiden kerho MetLab, autoista kiinnostuneille suunnattu Metropolia Night Cruising sekä Lautapelikerho. Tuemme mielellämme myös uusien kerhojen perustamista. Eikö omalla tekniikan alallasi ole yhdistystä? Perusta kerho! Haluaisitko harrastaa jotakin muiden opiskelijoiden kanssa? Perusta kerho! Kerhon perustaaksesi sinun tulee olla HTO:n varsinainen jäsen tai hallituksen alumni. Kirjallinen hakemus kerhon perustamisesta ja selvitys toiminnan tavoitteista toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen hallitus@htory.fi. Kerhon jäseniä voivat olla kaikki Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijat, ellei kerhon omissa säännöissä muuta mainita. Myös jo olemassa oleva rekisteröity yhdistys, kerho tai kilta voidaan hyväksyä HTO:n kerhoksi.

Lisää tietoa kerhon perustamisesta ja kerhotoiminnasta Kerho-ohjesäännössä: Linkki


TUTOROINTI


HTO:n hallituksessa toimii usein tutoreita ja tutorvastaavia. Tutoreilla on suuri merkitys uusien opiskelijoiden opastajina ja hyvinvoinnin edistäjinä. Tutortoiminta tarjoaa verkostoitumismahdollisuuksia ja uusia taitoja ja kasvattaa myös uusia aktiivisia yhdistystoimijoita. Tätä työtä haluamme HTO:ssa tukea ja seuraamme tarkasti mitä tutorointirintamalla tapahtuu ja teemme mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä tekniikan tutorien kanssa. Tuemme ja järjestämme mahdollisuuksien mukaan myös tutorien virkistäytymistä, kuten perinteeksi jo muodostuneet Tutorsaunasitsit. Tutorit ja tutorvastaavat ovat tervetulleita HTO:n Prospecteiksi ja yhteyttä yhteistyön tiimoilta voi ottaa matalallla kynnyksellä sähköpostitse osoitteeseen hallitus@htory.fi.


MUKAAN TOIMINTAAN?


HTO:lle valitaan uusi hallitus vuosittain yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa loka-joulukuussa. Joskus vajaata hallitusta on myös tarpeen täydentää kesken vuoden, tämä tapahtuu yhdistyksen sääntömääräisessä kevätkokouksessa helmi-toukokuussa tai erikseen pidettävässä yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa. Ehdolle voi asettua HTO:n varsinainen jäsen lähettämällä etukäteen vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen hallitus@htory.fi tai ilmaisemalla halukkuutensa asettua ehdolle yhdistyksen kokouksessa.

Myös matalamman kynnyksen toimintaan pääsee mukaan, mikäli hallitustoiminta tuntuu liian kokonaisvaltaiselta. HTO:lla on Prospect-ryhmä, jonne aktiiviksi haluavat voivat liittyä ja päästä auttamaan esimerkiksi tapahtumissa. Prospectiksi liittyäkseen ei tarvitse olla HTO:n jäsen tai edes tekniikan alan opiskelija, kiinnostus toimintaamme kohtaan riittää. Ota yhteyttä hallitukseen päästäksesi toimintaan mukaan. Toimintaa käynnistetään ja kehitetään parhaillaan korona-epidemian jäljiltä, ideat toiminnan kehittämiseksi ovat tervetulleita.

Yhdistyksen jäsenenä sinulla on läsnäolo- ja puheoikeus hallituksen kokouksessa, ota yhteyttä hallitukseen, mikäli haluat päästä seuraamaan kokousta.


JÄSENYYS


Jäseniksi voivat hakea kaikki Metropolia Ammattikorkeakoulussa opiskelevat tekniikan ja liikenteen alan opiskelijat:

  • Ajoneuvotekniikan opiskelijat
  • Bio- ja kemiantekniikan opiskelijat
  • Energia- ja ympäristötekniikan opiskelijat
  • Konetekniikan opiskelijat
  • Laboratorioanalytiikan opiskelijat
  • Maanmittaustekniikan opiskelijat
  • Rakennusalan työnjohdon opiskelijat
  • Rakennustekniikan opiskelijat
  • Rakennusarkkitehtuurin opiskelijat
  • Sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelijat
  • Talotekniikan opiskelijat
  • Tuotantotalouden opiskelijat
  • Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat
  • YAMK-, Degree- ja vaihto-opiskelijat


Mitä jäsenyys maksaa? Ei mitään, jäsenyys on maksuton!
Jäsenyys hankitaan Kide.app palvelusta.


Etkö ole jäsenkelpoinen, mutta haluat nauttia jäseneduistamme?
Kuka tahansa voi hankkia kannatusjäsenyyden hintaan 10 € / vuosi.



Haalarimerkit


Myymme haalarimerkkejä toimiston ja ständien lisäksi postitse Kide.app-palvelussa.


Labravälineet


Myymme labratakkeja ja muita välineitä, kuten suojalaseja, pumpetteja, spaatteleita ja tutteja toimistoltamme.


HALLITUS 2023


Tiia Tuomaala


tiia
  • Tuotantotalouden opiskelija
  • Vastuualueet: Puheenjohtaja
  • Toteemieläin: Aksolotli

Vapaa-ajallani vietän aikaa kavereiden kanssa, katselen sarjoja ja elokuvia, sekä pelaan. Välillä myös teen (taisiis aloitan) erilaisia käsityöprojekteja.

Toimin HTO ry:ssä puheenjohtajana, eli johdan yhdistyksen toimintaa. Tärkeimpänä tehtävänä kuuluu varmistaa hallituksen toiminnan sääntöjen ja lakien mukaisesti. Pidän huolta hallituksen jäsenten jaksamisesta, sekä tehtävien tasavertaisesta jakautumisesta.


Chi Fai-Lay


chiffe
  • Konetekniikan opiskelija
  • Vastuualueet: Varapuheenjohtaja,
    sidosryhmät, yritysyhteistyö, kerhot,
    Nyyti ry
  • Toteemieläin: Saukko


Moi oon Chi-Fai Lay! Just se hassun hauska kolmannen vuoden konetekniikan heppu! Viime vuosi meni UIO:ssa ja tänä vuonna sitten HTO:ssa. Ensi vuonna varmaan sit valmistuminen. Vapaa-aika menee animen parissa eri muodoissa, tieteen ja tähtitieteen puolellekin eksyn suhteellisen useasti.

Toimin HTO ry:ssä varapuheenjohtajana, jonka hommiin kuuluu puheenjohtajan avustaminen sekä tarvittaessa hoitamaan puheenjohtajan tehtäviä hänen estyessään eli lyhyesti sanottuna puheejohtajan oikea tai vasen käsi koska varapuheenjohtajia on kaksi kappaletta. Vastuualueisiini kuuluu myös sidosryhmät ja yritysyhteistyö elikkä pidän yhteyttä, välitän ja hoidan eri toimijoiden kanssa käytävät asiat. Excursiot kuuluvat tähän tehtävän alle joten toivottavasti tänä vuonna saataisiin muutama sellainen toteutettua!


Rosa Niiranen


rosa
  • Laboratorioanalytiikan opiskelija
  • Vastuualueet: Varapuheenjohtaja,
    viestintävastaava, graafinen suunnittelija
  • Toteemieläin: Kissa


Heipähei! Mä oon Rosa ja oon 23 vuotta. Oon tosi kova leffojen suurkuluttaja ja tykkään tehä käsitöitä. Vapaa ajalla tulee myös nähtyä läheisiä ja käytyä töissä.

Varapuheenjohtajana avustan puheenjohtajaa hommissaan sekä paikkaan puheenjohtajaa tämän estyessä. Viestintävastaavana olen vastuussa somekanavien ylläpidosta ja mainostamisesta. Graafisena suunnittelijana suunnittelen esim. Haalarimerkkejä, mainosmateriaaleja ja muita graafisia materiaaleja.


Laura Kaustara


Laura
  • Tuotantotalouden opiskelija
  • Vastuualueet: Rahastonhoitaja
  • Toteemieläin: Panda


Vapaa-ajalla tykkään tehdä käsitöitä, katsella leffoja ja sarjoja, sekä löytää mut koiran kanssa metsästä sekä tekemässä kaikenlaista hajuetsintää. Ruoanlaitto ja leivonta on myös mukavaa ajanvietettä, ja saatan välillä puuhastella pihalla kasvien parissa.

Rahastonhoitajana hoidan kaikkea rahaan liittyvää maksuliikennettä ja laskutusta, sekä seuraan budjettia ja talousarviossa pysymistä.


Alexander Ström


alex
  • Konetekniikan opiskelija
  • Vastuualueet: Kulttuuri,
    liikunta, lippu
  • Toteemieläin: Siili


Tervehdys! Mä oon Alex, toisen vuoden konetekniikan opiskelija Helsingistä ja tämä on minun eka vuosi HTOn hallituksessa.

Koulun ja työn ulkopuolella aikaa tulee vietettyä pelatessa, treenatessa ja musiikin parissa. Satunnaisesti tulee myös keräiltyä kaikenlaista concept art teemaista taidetta erilaisista peleistä ja elokuvista.

Tällä hetkellä suoritan kolmatta tutkintoani eli koulun penkillä on tullu vietettyä jo jonkun aikaa, ja taskusta löytyy sekä ylioppilastutkinto että sähköasentajan paperit.

Vastuihini kuuluu erilaisten sitsien, kulttuuritapahtumien ja liikunnallisten tapahtumien suunnitteleminen ja järjestäminen toisen kulttuuri ja liikuntavastaavan kanssa.


Daniel Leinonen


daniel
  • Elektroniikan opiskelija
  • Vastuualueet: Kulttuuri,
    liikunta, lippu
  • Toteemieläin: Aksolotli


Hei, minun nimeni on Daniel Leinonen ja olen tällä hetkellä kolmannella vuodella Elektroniikan tutkinnossa. Olen ensimmäistä vuotta HTO:ssa ja minulla on kokemusta opiskelijajärjestön jäsenenä, aikaisemmin toimien tapahtumajärjestäjänä. Tehtäväni tänä vuonna ovat kulttuuri-, urheilu- ja lippuvastaavana, jossa järjestän vuosijuhlat, urheilutapahtumia ja poikkitieteellisiä tapahtumia.


Jasu Honkanen


jasu
  • Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija
  • Vastuualueet: Tapahtumat
  • Toteemieläin: Quokka


Moi,

Oon Jasu, neljännen vuoden Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija pääaineina mobile solutions sekä mediatekniikka. Tutoroinnin veteraani ja nykyään HTO:ssa toista vuotta hallituksen jäsenenä. Vastuualueena tänä vuonna Tapahtumat.

Tapahtumien vastuulle kuuluu lähtökohtaisesti rastikierrokset (esim. Tursajaiset), baaribileet (esim. Esileikki) ja approt.


Lilli Häyhänen


lillih
  • Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija
  • Vastuualueet: ICT, sihteeri, Sohva- ja tukkavastaava
  • Toteemieläin: Yksisarvinen


32-vuotias alanvaihtaja, entinen pirkanmaalainen, nykyinen mäntsäläläinen. Vapaa-ajalla teen käsitöitä, kokkailen, hoidan pihaa, katselen sarjoja, sienestän ja lenkkeilen koirien kanssa. Koulun ohella työskentelen IT-asiantuntijana valtiolla.

Sihteerin pestissä toimin hallituksen ja yhdistyksen kokouksissa kirjurina ja huolehdin siitä, että yhdistyksen tärkeät asiakirjat ovat järjestyksessä. ICT-vastaavana huolehdin meidän erilaisista tietojärjestelmistä, ylläpidän tunnuksia ja vastaan nettisivuista ja legendaarisesta tursajaisappista. Sohva- ja tukkavastaavana vaalin yhdistyksen perinteitä, huolehdin että hallituksella on tukka hyvin ja että toimistolta löytyy aina sohva.


Lilli Rantanen


lillir
  • Tuotantotalouden opiskelija
  • Vastuualueet: Viestintä,
    kansainvälisyys, tutorointi
  • Toteemieläin: Kissanpentu


Hejssan! Mie oon Lilli, tai tunnetummin Pikku-Lilli ja oon 23-vuotias vantaalainen. Vapaa-ajalla pelailen videopelejä ja lueskelen kirjoja. Sen lisäksi tykkään viettää aikaa perheen ja kavereiden kanssa.

Viestintä- ja KV-vastaavana mun tehtäviin kuuluu muun muassa meidän somejen päivittely, mainostekstien kirjoittelu sekä suomeksi että englanniksi. Tutorointivastaavana toimin yhteydenpitoväylänä METKAn tutorvastaavien ja meidän hallituksen välillä.


Reija Rautiainen


reija
  • Bio- ja kemiantekniikan opiskelija
  • Vastuualueet: Edunvalvonta,
    häirintäyhdyshenkilö, Megora,
    labratakit
  • Toteemieläin: Pupu


Vapaa-aika menee hyvin paljon kotona mun pienen pupusen kanssa tai kahvikupin (köh kaljan) ääressä kaverin kotona. Mut voi bongata myös opiskelijatapahtumista.

HTO:ssa mun isoimpana vastuualueena on edunvalvonta, jonka myötä mä pyörin esim. erilaisissa opiskelijoiden hyvinvointia edistävissä työryhmissä ja autan kanssaopiskelijoita heidän kohtaamissaan opintojen ongelmatilanteissa. Tän lisäksi vaikutan kampusten Megora-tilojen (ns. hengailutilojen) viihtyvyyteen sekä tilaan laboratoriotakkeja ja -välineitä niitä tarvitseville aloille.


Tytti Vilén


tytti
  • Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija
  • Vastuualueet: Tapahtumat, edunvalvonta
  • Toteemieläin: Pesukarhu


Vapaa-ajalla haaveilen kerkeäväni joku päivä salille, häviän shakissa, pelailen ja katon true crime-videoita/dokkareita/2000-luvun teinileffoja. Ajoittain lainaan myös kirjan kirjastosta, joka pölyttyy pöydällä kunnes eräpäivä saapuu. Myös rakkaana harrastuksena elokuvista ja näyttelijöistä nippelitiedon kertominen, joiden yksityiskohdat välillä muistan ja joita jengi ei ikinä kysy.

HTO:ssa Edunvalvoja hommiin kuuluu OTY:jen (Opiskelua tukeva yhteistyöryhmä) kokouksiin osallistuminen ja siellä, niin kuin muuallakin, opiskelijoiden edun ajaminen. Tapahtumavastaavana järkkään, you guessed it, tapahtumia.


Jasmin Hietaranta


jasmin
  • Laboratorioanalytiikan opiskelija
  • Vastuualueet: Varajäsen
  • Toteemieläin: Koira


Hejsan! Mä oon Jasmin, 23-vuotias helsinkiläinen. Vapaa-ajalla tykkään paljon matkustamisesta ja keikoilla käymisestä. Lisäksi oon aktiivinen monien harrastusten parissa. Muhun voi törmätä vaikkapa tanssitreeneissä, viulutunnilla tai laskettelurinteessä.

Varajäsenenä tuen monipuolisesti hallituksen toimintaa tapahtumien järjestämisestä ja kokouksissa varsinaisten hallitusten jäsenten paikkaamisesta aina somen tekemiseen viestintävastaavien kanssa.


Saara Halla-aho


saara
  • Konetekniikan opiskelija
  • Vastuualueet: Varajäsen
  • Toteemieläin: Lisko


Moikka, oon Saara 24-vuotias konetekniikan opiskelija Helsingistä. Mut voi bongata useimmista opiskelijatapahtumista.

Varajäsenenä autan hallituksen muita jäseniä kaikilla osa-alueilla, esimerkiksi tapahtumien suunnittelussa. Varajäsenenä korvaan myös hallituksen kokouksissa estyneitä jäseniä.

EDUNVALVONTA


Mitä on edunvalvonta? Edunvalvonta on HTO:n tärkein yksittäinen tehtävä. Opiskelijoiden edunvalvontaa tehdään vaikuttamalla opiskelijoiden hyvinvointiin ja opetuksen kehittämiseen. Näkyvin osa edunvalvontaa on kuitenkin keissityöskentely. Tämä tarkoittaa opiskelijoiden yhteydenottoja, joita käsitellään neuvomalla, keskustelemalla ja viemällä eteenpäin oikeille henkilöille tai käsiteltäväksi johonkin työryhmään.

Virallisissa koulutus- ja sosiaalipoliittisissa asioissa HTO ry vaikuttaa aktiivisesti itse ja yhteistyössä METKA:n, sekä muiden opiskelijayhdistysten kanssa. HTO:n hallituksen jäseniä istuu monissa oppilaitoksen työryhmissä ja toimielimissä vaikuttamassa opiskelijoiden hyvinvointiin, sekä METKA:n jaostoissa, joissa käsitellään ajankohtaisia asioita ja suunnitellaan tulevaa mm. opiskelijoiden edunvalvonnan, liikunnan ja tutoroinnin alueilla. HTO on perinteisesti ollut myös hyvin edustettuna METKAn edustajistossa. HTO:lla on edunvalvontatiimi, joka neuvoo ja auttaa opiskelijoita epäselvissä tilanteissa, sekä myös kaikenlaisissa kiusaamis-, syrjintä- ja häirintätilanteissa tarvittaessa. HTO on jäsenenä myös opiskelijoiden mielenterveyttä edistävässä Nyyti ry:ssä.

Millaisissa asioissa ottaa yhteyttä? Yhteyttä edunvalvontaan voi ottaa matalalla kynnyksellä, jos on kysyttävää käytännöistä tai epäilys epäreilusta tai epäasiallisesta kohtelusta tai kurssilla on kohtuuttomia vaatimuksia tai käytäntöjä. Edunvalvonta auttaa myös tarvittaessa jos opiskelija kokee minkäänlaista kiusaamista, syrjintää, rasismia tai häirintää.

Tutkintosääntö on tärkein opiskelijan ja henkilökunnan oikeuksia ja velvollisuuksia ohjaava dokumentti. Löydät sen täältä (Linkki: https://www.metropolia.fi/fi/opiskelu-metropoliassa/yleista-tietoa-opiskelusta/saannot)

HTO:n edunvalvontaan saat yhteyden osoitteesta edunvalvonta@htory.fi.

OPISKELIJAKULTTUURI


Byrokratialla ja politikoinnilla voidaan vaikuttaa tärkeisiin asioihin, mutta usein HTO ry:n toiminta näkyy selkeimmin erilaisten tapahtumien kautta.


Bile- ja kulttuuritapahtumat


HTO:n ehdottomasti perinteikkäin tapahtuma on keväisin ja syksyisin järjestettävät Tursajaiset. Tapahtuma on suunnattu juuri aloittaneille tekniikan opiskelijoille, eli tursaille, mutta vuosien varrella tapahtuma on kasvanut ja osallistujien joukossa on myös vanhempia ja muiden alojen opiskelijoita. Tursajaisissa kierretään Helsingin baareja vihjeiden avulla rastitehtäviä suorittaen 2-4 hengen ryhmissä. Jatkoilla palkitaan ansioitunein joukkue ja paras teeman mukainen asu.

Suurta suosiota on saavuttanut myös sekä keväisin, että syksyisin järjestettävä pikkutuhma baaritapahtuma Esileikki, jossa kisaillaan illan parhaasta asusta ja illan aikana on myös muuta ohjelmaa.

Huhtikuun tienoilla juhlitaan yhdistyksen syntymäpäiviä Vuosijuhlien merkeissä, joissa nautitaan kolmen ruokalajin illallinen juomineen, kuullaan puheita, palkitaan ansioituneita toimijoita ja lauletaan.

Kevättalvella järjestetään alkoholittomat ja liikunnallisemmat Pulkkamäki sekä perinteinen Himos -laskettelureissu. Pyrimme ympäri vuoden tarjoamaan muitakin liikunnallisia tervehenkisiä mahdollisuuksia jäsenistöllemme.

Tekniikan alan opiskelijoiden Haalarinkastajaisista olemme vastuussa vuorovuosin Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry:n kanssa.

Wappuna järjestämme myös tapahtumaa ja olemme lähettäneet Radio Waabukkaa vappuviikolla jo useamman vuoden putkeen.

HTO Cruising kerää yhteen vuosittain moottoriajoneuvoista kiinnostuneet opiskelijat moottorimiitin merkeissä.

Excursioita tekniikan alan yrityksiin ja muita ammatillista kehitystä tukevia tapahtumia järjestämme mahdollisuuksien mukaan.

Edellämainittujen vakiintuneempien tapahtumien lisäksi kokeilemme rohkeasti uusia tapahtumakonsepteja ja välillä herättelemme vanhoja perinteitä. Teemme tapahtumien saralla myös paljon yhteistyötä muiden yhdistysten ja METKAn kanssa vuosittain ja pidämme rastia useissa eri tapahtumissa.

HISTORIA


HTO on ollut olemassa lähes yhtä kauan kuin insinööri- ja teknikkokoulutusta on järjestetty Helsingissä. Itse koululaitos (Helsingin Teollisuuskoulu, myöh. Helsingin Teknillinen Oppilaitos), sai alkunsa 1880- luvulla ja HTO:n Toverikunta syntyi muutama vuosikymmen perästä: vanhat pöytäkirjat osoittavat, että Toverikunta perustettiin virallisesti 40-luvulla, mutta sen varsinainen toiminta on tiettävästi alkanut jo 20-luvulla.

Nykymuotoisen HTO:n historia alkoi 70-luvulla, kun rinnakkain toimineet Helsingin Teknillisen Opiston Oppilaskunta sekä Helsingin Teknillisen Opiston Oppilasyhdistys ry päätettiin yhdistää päällekkäisten toimintojen ja kilpailun välttämiseksi kaikkia oppilaita palvelevaksi kokonaisuudeksi. Näiden kahden yhdistyksen pohjalta syntyi Helsingin Teknillisen Oppilaitoksen Oppilaskunta ry, jonka perustamiskokous pidettiin 22. huhtikuuta 1975. Vuonna 1996 Helsingin Teknillinen Oppilaitos HTOL siirtyi mukaan väliaikaiseen ammattikorkeakoulukokeiluun ja tähän kokeiluun tultiin myös jäädäkseen. Muita kokeiluun lähteneitä oppilaitoksia olivat muun muassa Helsingin IV terveydenhuolto-oppilaitos, Helsingin sairaanhoito-opisto sekä Helsingin sosiaalialan oppilaitos.

Oppilaitosten yhdistymisen myötä oppilasyhdistykset perustivat vuonna 1996 Helsingin Ammattikorkeakoulun Opiskelijat – HAMOK ry:n, jolle HTOL:n Oppilaskunta ry ryhtyi pikku hiljaa siirtämään toimintaansa. HTOL:n Oppilaskunta ry:stä oli pikku hiljaa muovautumassa yliopistomallin mukainen ainejärjestö ja se muuttikin nimensä vuonna 2001 Helsingin Ammattikorkeakoulun Tekniikan Opiskelijat – HTO ry:ksi.

Lopulta Ammattikorkeakoululain voimaantulon jälkeen Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia ja EVTEK-ammattikorkeakoulu yhdistyivät Metropolia Ammattikorkeakouluksi. Tämän myötä HTO päätyi nykyiseen nimeensä ja asemaansa Metropolian tekniikan ja liikenteen opiskelijoiden edunvalvojana ja hupitoiminnan järjestäjänä.

Opiskelijakulttuurin ylläpitäminen ja kehittäminen kaikissa muodoissaan sekä yhteisöllisyyden lisääminen opiskelijoiden keskuudessa on HTO:lle elämäntehtävä. Osa perinteistä luonnollisesti jäi vuosikymmenten muutoksista huolimatta kuvioihin mukaan. Parhaimpana esimerkkinä näistä tursaina tunnettujen aloittavien insinööriopiskelijoiden tapahtuma Tursajaiset, mutta suurin osa nykyisistä perinteistä on muodostunut viimeisen vuosikymmenen aikana. Joitakin perinteitä on myös herätetty uudelleen eloon ja varmasti tullaan herättämään vielä lisää.


Tekun viikko


Löysimme historian kätköistä vanhoja Tekun Viikko julkaisuja sähkösessä muodossa ja päätimme julkaista ne tänne meidän verkkosivuille kaikkien ihmeteltäväksi! Pienenä huomiona, että muutamista julkaisuista saattaa puuttua esimerkiksi kansikuva tai joitakin kuvia sivuilta. Tämä johtuu ihan siitä, että niissä on käytetty tarkkoja polkuja kuvien suhteen ja niitten sijainti tai tiedoston nimi ei ole tiedossa.


Historia


Helsingin Teknillisen Oppilaitoksen Oppilaskunta ry (HTOL Oppilaskunta) (nykyinen HTO ry) julkaisi ainakin vuoteen 2001 asti omaa viikottaista julkaisuaan Tekun Viikkoa. Näitä tulosteltiin Uuden Kemian aulassa kutakin viikkoa kohden noin sadasta kopiosta aina muutamaan tuhanteen kopioon vuodesta riippuen. Lehteä levitettiin oppilaitoksen luokkatiloihin opiskelijoiden luettavaksi ja ihmeteltäväksi. Julkaisu toimi hyvänä keinona tavoittaa jäsenistöä ja jakaa ajantasaista tietoa oppilaskunnan toimista sekä koulun tapahtumista aikana, jolloin internet ei vielä ollut niin laajassa käytössä. Tiettävästi ensimmäiset verkkosivut tulivat HTOL Oppilaskunnan käyttöön vuonna 1998 (https://htory.fi/wanhat/htol-1998/), jolloin Tekun Viikkoa alettiin julkaisemaan myös webbimuodossa Wwwiikko nimellä. Laitoimme myös vuoden 2000 verkkosivut näkyville (https://htory.fi/wanhat/htol-2000/), koska sen pohja sattui myös vahingossa löytymään arkistojen kätkössä. Nämä vanhat julkaisut toimivat oivana katsauksena menneisyyteen ja silloisiin mieltä painaneisiin ongelmiin. Myös tällöin painittiin muun muassa Bulevardin toimipisteen luopumisesta, mikä on vielä 10 vuotta myöhemmin ajantasainen kysymys. Lisää yhdistyksen historiasta löydät meidän historia -osiosta.


Muuta


Varoituksen sanana vielä tässä vaiheessa se, että lehdet sisältävät perinteiset keskiaukeaman tyttö-/mieskuvat kutakin julkaisua kohden. Emme siis ota vastuuta siitä, jos saat huomautuksen tissikuvien tuijottelusta oppitunnilla/töissä. Niin ja jos joku nyt sattuu mielensä pahoittamaan lehtien sisältöön liittyen, niin suosittelen lähettämään palautetta.

YHTEYSTIEDOT


Helsingin Tekniikan Opiskelijat – HTO ry
Leiritie 1, 01600 Vantaa
Huone MMA128.1

Sähköpostit ovat muotoa:
etunimi.sukunimi@htory.fi
Koko hallituksen tavoitat sähköpostiosoitteesta:
hallitus@htory.fi