Opiskelijakulttuuri


Byrokratialla ja politikoinnilla voidaan vaikuttaa tärkeisiin asioihin, mutta usein HTO ry:n toiminta näkyy selkeimmin erilaisten tapahtumien kautta.

Bile- ja kulttuuritapahtumat

HTO:n ehdottomasti perinteikkäin tapahtuma on keväisin ja syksyisin järjestettävät Tursajaiset. Tapahtuma on suunnattu juuri aloittaneille tekniikan opiskelijoille, eli tursaille, mutta vuosien varrella tapahtuma on kasvanut ja osallistujien joukossa on myös vanhempia ja muiden alojen opiskelijoita. Tursajaisissa kierretään Helsingin baareja vihjeiden avulla rastitehtäviä suorittaen 2-4 hengen ryhmissä. Jatkoilla palkitaan ansioitunein joukkue ja paras teeman mukainen asu.

Suurta suosiota on saavuttanut myös sekä keväisin, että syksyisin järjestettävä pikkutuhma baaritapahtuma Esileikki, jossa kisaillaan illan parhaasta asusta ja illan aikana on myös muuta ohjelmaa.

Huhtikuun tienoilla juhlitaan yhdistyksen syntymäpäiviä Vuosijuhlien merkeissä, joissa nautitaan kolmen ruokalajin illallinen juomineen, kuullaan puheita, palkitaan ansioituneita toimijoita ja lauletaan.

Kevättalvella järjestetään alkoholittomat ja liikunnallisemmat Pulkkamäki sekä perinteinen Himos -laskettelureissu. Pyrimme ympäri vuoden tarjoamaan muitakin liikunnallisia tervehenkisiä mahdollisuuksia jäsenistöllemme.

Tekniikan alan opiskelijoiden Haalarinkastajaisista olemme vastuussa vuorovuosin Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry:n kanssa.

Wappuna järjestämme myös tapahtumaa ja olemme lähettäneet Radio Waabukkaa vappuviikolla jo useamman vuoden putkeen.

HTO Cruising kerää yhteen vuosittain moottoriajoneuvoista kiinnostuneet opiskelijat moottorimiitin merkeissä.

Excursioita tekniikan alan yrityksiin ja muita ammatillista kehitystä tukevia tapahtumia järjestämme mahdollisuuksien mukaan. 

Edellämainittujen vakiintuneempien tapahtumien lisäksi kokeilemme rohkeasti uusia tapahtumakonsepteja ja välillä herättelemme vanhoja perinteitä. Teemme tapahtumien saralla myös paljon yhteistyötä muiden yhdistysten ja METKAn kanssa vuosittain ja pidämme rastia useissa eri tapahtumissa.