In English

Yleisiä ohjeita
- Kierroksen aikana on noudatettava yleisiä järjestyssääntöjä sekä Suomen lakeja
- Jokainen on itse vastuussa käytöksestään
- Ethän nauti omia juomia anniskeluravintoloissa
- Älä sotke paikkoja; pyri viemään roskat roskikseen
- Varaa käteistä mukaan, sillä se helpottaa ja nopeuttaa asiointia

Tehtävä
Ryhmät saavat lähtöpisteeltä neljä rastivihjettä sekä rastipassin. Yksi rastivihje vastaa yhtä rastipaikkaa ja tarkoituksena on selvittää annetun vihjeen perusteella rastipaikan sijainti. Rastivihjeen sisältä löytyy tarkkasijainti sekä rastivahtien yhteysnumero. Ryhmä saa 20 miinuspistettä jokaisesta avatusta vihjekuoresta.

Rastipaikat
Rastipaikat sijaitsevat anniskeluravintoloiden sisällä, jotka löytyvät Helsingin keskustasta Bulevardin ja Rautatientorin välisellä alueella.

Ennen rastille menoa ryhmän on käytävä tiskin kautta ostamassa juotavaa. Juomaksi kelpaa mikä tahansa alkoholillinen tai alkoholiton juoma.

Ethän juo omia juomia rastipaikoilla, sillä tällainen toiminta on typerää.

Mentäessä suorittamaan rastia ryhmä luovuttaa rastivihjeen rastivahdeille. Vahdit tarkastavat vihjekuoren kunnon ja varmistavat, että ryhmä oikealla rastilla. Tämän jälkeen ryhmälle annetaan tehtävä suoritettavaksi. Tehtävä arvostellaan asteikolla 0-100 ja lopputulokseen vaikuttaa tehtävän suoritus sekä ryhmähenki. Mikäli rastivihje oli avattu, niin ryhmä saa 20 miinuspistettä.

Boolia Alkurasti

Tehtävät vaihtelevat vuosittain, mutta perinteisesti ne liittyvät rastivahtien omaan koulutusohjelmaan. Kuitenkin siten, ettei tarvitse ihan binäärinä asioita selvitellä.

Ryhmällä on suorituksen jälkeen mahdollisuus korottaa arvosanaa mielikuvitusta käyttämällä. Rastisuorituksesta on kuitenkin mahdollista saada täydet 100 pistettä ilman lahjomista.

Rastit baareissa sulkeutuvat klo 20.00, mutta loppurasti on auki Ruttopuistossa klo 19.30-21.00.

Bonus-rasti
Ryhmillä on mahdollista suorittaa muiden rastien lisäksi yksi bonus-rasti. Sijaintia tälle rastille ei ole etukäteen kerrottu, joten ryhmien tehtäväksi jää sijainnin selvittäminen. Bonus-rastina toimii mikä tahansa Tursajaisten rastipaikka, mistä ryhmälle ei ole jaettu vihjekuorta.

Mikäli ryhmä eksyy vahingossa väärälle rastille, voivat he suorittaa sen bonus-rastina.

Loppurasti
Rastikierros päättyy loppurastille, missä ryhmillä on vielä viimeinen mahdollisuus vaikuttaa lopulliseen pistemääräänsä. Pisteitä loppurastilta saa esimerkiksi näyttävästä sisääntulosta, yhteisestä asustuksesta tai muilla mahdollisilla keinoilla. Ryhmät tuovat usein tuliaisia kierrokselta vaikuttaakseen vielä lopulliseen pistemäärään. Kannattaa kuitenkin huomioida, että nämä tulijaiset tulee kerätä Suomen lakien puitteissa eikä käydä esimerkiksi rakennustyömaalta noukkimassa. Huonosta harkintakyvystä annetaan miinuspisteitä!

Loppurastille on saavuttava viimeistään klo 21.00.

Palkinnot
Parhaiten suoriutunut ryhmä palkitaan jatkobileiden yhteydessä. Mikäli ryhmä ei saavu jatkobileisiin, niin olemme heihin yhteydessä myöhemmin. Muistattehan merkitä ryhmän yhteystiedot rastipassiin, jotta meidän ei tarvitse selvitellä ja etsiskellä voittajia!

Esimakua kevään 2008 Tursajaisista näet alla olevasta videosta.

Tuotanto ja kuvaus: Juho Mäkinen, toimittaja: Tuomas Mattila, äänitys: Valtteri Pulkkinen, kamera 2: Tuomas Hara